Clap along if you know…

Ik begin gelijk enthousiast te klappen als ik het woord hoor (Pharell krijgt iedereen aan ’t klappen ?), desalniettemin begint tegelijkertijd (ja… ik kan multitasken… ?) die grijze massa daarboven te malen en (over analyserend als ik al van nature ben) initieert een heel denkproces: wat betekent het voor mij… happy?

Je hebt allemaal wel van die periodes (niet alleen díe tijd van de maand) dat je net ff iets korter voor de wagen bent. Woedeaanvalletjes liggen op de loer. Berg jezelf!! Je vraagt jezelf af… is dit het nou? En dan ben je ineens bij de crematie van een leeftijdsgenoot en hoor je hoe hard ze gevochten heeft, het leven omarmd heeft en toch de strijd verloor….  je wordt weer even met beide beentjes op de grond gezet! Pluk de dag!

Wat happy betekent voor mij? Dankbaar, gezegend, blij te zijn waar ik ben in het leven, tevreden met wie ik ben en wat ik heb, de rijkdom van een gezin hebben.

happy people

I’m counting my blessings! Elke dag weer. En toch betrap ik me er regelmatig op dat ik aan het mopperen ben over dingen die er ‘in the grand scheme of things’ eigenlijk nauwelijks toe doen!!

Geluksmomentjes

Dus heb ik besloten om elke dag bewust bezig te zijn met ‘making the best of everything’. Gewoon even stilstaan bij kleine geluksmomentjes op een dag waar je je misschien wel helemaal niet van bewust bent. En als je erop gaat letten zul je zien dat er genoeg geluksmomentjes de revue passeren:
Geluksmomentje nummer 1: Net wakker snoezen en kids komen na elkaar (onafhankelijk van elkaar) bij je en zeggen “Ik hou van u mama” om me vervolgens een dikke smakkerd te geven! Ultiem geluk!

Het zijn maar vijf woordjes, maar het feit dat ze het uit zichzelf uiten! (zonder dat daar meteen een vraag achteraan komt?)

Geluksmomentje nummer 2: Heerlijk 2 bruine boterhammen met pindakaas voor mijzelf maken en in alle rust opeten

Wat kan een mens blij zijn met zo iets kleins… Ik liep de keuken in en wist even niet wat ik wilde gaan eten (wat een luxe probleem). We hebben meestal witte puntjes in huis, maar mijn lieverd had het bruine casinobrood uit de vriezer gehaald! (wist niet dat we dat nog in huis hadden). Enne…. I love my family, maar met z’n zessen in huis is het soms heeeerlijk om ff alleen thuis te zijn, zodat ik in alle rust kan genieten van mijn boterhammetjes pindakaas. ?

Maar eh… daar hoort natuurlijk ook een heerlijk bakje koffie verkeerd bij! Ik kon ook niet weten dat mijn tweede geluksmomentje op de loer lag…..

Geluksmomentje nummer 3: Shit…. geen melk! ? Voor de zekerheid in de rechterkoelkast kijken…. Jaaa, er is wél melk! Niet verwacht, want die staat nooit in de rechterkoelkast.

Zodra het ochtendritueel is doorlopen, alles en iedereen naar school is en er wat huishoudelijke taakjes op de rit zijn gezet kan ik beginnen aan wat ik graag doe…. bloggen! Met een heerlijk bakkie koffie verkeerd! Oh nee… ik ben ook nog gezinsmanager en mantelzorgster. Wat staat er op mijn takenlijst van vandaag?

Geluksmomentje nummer 4: Begin van de ochtend reserveer ik altijd voor email-to-do’s. 3 emails verstuurd… check! Afstrepen maar! A definite geluksmomentje….

Een vrouw is blij als haar kids (en niet te vergeten haar man) blij zijn! Laten we eerlijk wezen, je wordt allemaal blij als je blije mensen om je heen hebt. (en sacherijnig met ontevreden mensen om je heen?)

Geluksmomentje nummer 5: Zoonlief haalt een 8 voor zijn boekrecensie. Wat een achievement!

Met een leesprobleem valt het soms niet mee. Je moet net ff iets harder werken om toch goeie cijfers te halen. En als je dan ook nog ADHD hebt is het dubbel een uitdaging om die lange lap tekst te lezen waarin staat wat er van je verwacht wordt. Het vorige cijfer was dus een 2… omdat hij niet begrepen had wat er van hem verwacht werd! Dat gaan we rechttrekken, dacht hij. And he nailed it! Helemaal zelfstandig, niet geholpen! Trots!

Ja… die glimlach is er en is er om te blijven…. keep ‘m coming…..

Geluksmomentje nummer 6: Ma kan dichterbij komen wonen, er is een huis beschikbaar en ze vindt het geweldig!

Niet de makkelijkste beslissing. Maar wel nodig. Zo kan ik haar alle hulp bieden die ze nodig heeft en heeft ze haar kleinkinderen in de buurt en waarschijnlijk elke dag over de vloer!

 

Pay it forward

En sinds we leven in het ‘like-and-share’ tijdperk leven, might as well make use of it! Ook kids hebben het soms moeilijk om de moeilijke momenten op een dag niet de leuke momenten te laten overschaduwen. Sowieso bespreken we elke dag hoe het was op school en wat voor leuks ze hebben meegemaakt. Maar als je het opschrijft kun je het op moeilijke momenten ook nog nalezen!

Een nieuwe printable is geboren: Oh happy day

Onder het mom van: “Not every day may be as good, but there’s something good in every day!”

Zelfs als je dag niet zo soepel verliep als je gehoopt had… Er zijn altijd wel geluksmomentjes, je bent je er misschien niet altijd van bewust, maar dat kun je jezelf wel aanleren. Als het glas half leeg is is het ook half vol!

En dan is het alleen nog maar een kwestie van een reflectiemoment inlassen met je spruit(en). Iedereen vult zijn eigen ‘Oh happy day’-sheet in en dan delen met elkaar. Misschien leuk voor tijdens het (avond)eten.

  • Wat zijn mijn geluksmomentjes geweest vandaag?
  • Waar ben ik trots op vandaag?
  • Wat heb ik geleerd vandaag?
  • Wat had vandaag nog beter kunnen maken?

Sluit de dag op een positieve manier af en je hebt de beste start voor morgen!

Kom maar op met die geluksmomentjes. Het is zo besmettelijk, voor je het weet klapt iedereen mee….!

Because I’m happy…..

 

Pin It on Pinterest

Share This