Azijnpisser
…. of half leeg?

Voor sommige mensen is het glas klaarblijkelijk gewoon léég! En verdenken ze jou ervan het leeggedronken te hebben.

Waar mensen zich tegenwoordig al niet druk over kunnen maken.. Dat je 5 min voor hun deur geparkeerd staat om je kind uit school op te halen (en dan sta je nota bene bij je auto, met dus de mogelijkheid hem onmiddellijk weg te halen mocht dat nodig zijn!)  Waar gaat het die mensen dan om, denk ik dan… Verder niets om handen? Hele dag voor je keukenraampje zitten en wachten tot je je deur uit kunt rennen en iemand op huid vol kan schelden, die 10 min later alweer op zijn weg is? Tja….

Het lijkt er bijna wel op dat de individualisering van de maatschappij hand-in-hand gaat met de zgn ‘azijnpissers-boom’. Intolerantie viert hoogtij! Daar gaan we toch niet aan meedoen?!

Maar het kan ook nog een soort van ‘besmettelijk’ zijn. Je bent misschien wel gevoelig voor energie en snel beïnvloed door de energie van de mensen om je heen. Het kan soms verleidelijk, bijna makkelijk zijn, om, ondanks je super goede humeur mee te gaan en een partijtje terug te gaan schelden.  Soms is het beter om gewoon je schouders op te halen en het allemaal niet zo serieus te nemen. Dan blijf je je goede humeur behouden en blijft je glas half vol…..

Wil je weten hoe het gesteld is met je positiviteit? Doe dan de test in Psychology Magazine. Lijkt er naar je gevoel toch een vleugje ‘azijnpisser’ te schuilen?  Lees dan even de “6 adviezen om positiever te leven” (Psychology Magazine)

 

 

Pin It on Pinterest

Share This