Takenbord

Een huishouden van 6 geeft rommel voor 10 (de kids tellen dubbel ? – en dan ben ik nog mild!). En waar 6 mensen rommel maken ruimen 6 mensen op! Dus dat… Maar hoe krijg je die monsters aan het opruimen? Daar zijn manieren voor, lees: Opgeruimd staat netjes.  …. een takenbord, dus! Een overzicht waarop de kids vriendelijk herinnerd worden aan hun dagelijkse taakjes… zonder dat je het dagelijks hoeft te herhalen! Geweldig toch.

Hoe werkt het?

Benodigdheden:

  • magneetbord
  • magneetjes/ magneettape
  • washitape
  • labels/ whiteboardstift
  • gehoorzame kinderen

1Je neemt een magneetbord die je verdeelt naar het aantal kids in je huishouden. Met washitape verdeel je de het magneetbord in 2 kolommen per spruit, één voor ’to-do’ en één voor ‘done’.

2Nu begint het… wat voor taakjes moeten ze doen. En dan zit er natuurlijk verschil tussen een 15 jarige puber en een ‘ik-moet-alles-in-dit-huis-doen’-8 jarige.

3Nu dan de magneetjes maken. Met een plaatje en tekst. Nu kun je dat natuurlijk zelf maken, printen, lamineren en voorzien van magneettape, maar wil je er echt een kunstwerk van maken, probeer dan eens Lalalab uit. Voor € 10,90 heb je 10 magneten van 5,7cm x 5,7cm. En als je de code: PGZ3KDR7 gebruikt bij je bestelling, krijg je ook nog een tegoed van $5 op je account (voor je volgende bestelling)

Lalalab magnets

4Regels/ instructies afspreken: zodra een taak volbracht is mag hij van ’to-do’ naar ‘done’. En echt alléén maar als de taak volledig volbracht is, ook al heeft je 8 jarige een vooruitziende blik, weet hij al wat hij zal gaan doen in de komende uren en plaatst hij alvast al zijn magneetjes in de rechterkolom.?. En, most important, het ‘voor-wat-hoort-wat’-element: Géén beeldschermtijd vóórdat alle taakjes tot een succesvol eind zijn gebracht.

5Nu nog consequent het bord elke avond, als alles op één oor ligt, verversen en het hele riedeltje de volgende dag gewoon weer doen!

En kind kan de was doen! (misschien een ideetje voor een nieuw magneetje ?).

Pin It on Pinterest

Share This