Een schuifdeur kan zo’n mooie toevoeging zijn aan je interieur. Neem nou deze ‘barnyard sliding door‘… zóóó mooi! Geeft net die twist in een verder strak interieur! Heel mooi wit interieur met een houten barnyard (=boerenerf) deur. Door de rest voornamelijk licht of wit te houden steekt de houten deur mooi af.

Barnyard schuifdeur (April and May)

Bron: AprilandMay

Schuifdeuren hebben ook veel voordelen. Zo creëren ze meer ruimte, superhandig voor in een studio. Zo kun je bijvoorbeeld je slaapruimte afscheiden van je woongedeelte en verlies je geen ruimte voor de uitslaande deur.

Schuifdeur om slaapgedeelte af te sluiten

Bron: blog.jelanieshop.com

Of om (voor het zicht) minder mooie spullen te verbergen, de wasruimte af te scheiden of juist te creëren als je er niet persé een aparte ruimte voor hebt.

Wasruimte afgescheiden door schuifdeur

Bron: Brooks & Lamp; Falotico

Ze zijn bij uitstek geschikt als roomdividers, dus ook in grotere ruimtes komt een schuifdeur goed tot zijn recht.

Schuifdeur als roomdivider

Bron: The Designer Pad

Ben je klein behuisd en heb je geen aparte ruimte voor je werkplek, kunnen schuifdeuren van pas komen om je thuiskantoor te verbergen. Wat een supermooie oplossing.

Werkplek verborgen door een schuifdeur

Bron: Remodelista (project by Green Partners)

Ben je erg onhandig en lang genoeg om je hoofd regelmatig te stoten aan openstaande keukenkastjes? Schuifdeuren zijn wederom de oplossing.

Keukenkastjes met schuifdeur

Bron: Dwell

 

DIY

Geïnspireerd ? Kijk dan hoe een studio omgetoverd kon worden in een 1 kamer appartement met behulp van Pax kastdeuren, omgetoverd tot schuifdeuren voor een afgescheiden slaapgedeelte met deze DIY instructie.

Schuifdeur - PAX

 

Voor nog veel meer leuke Ikea Hacks: IkeaHackers.net

Pin It on Pinterest

Share This