Over Nummer10Mama

“Een middenvelder is een voetballer die tussen de verdedigers en de aanvallers speelt. Er wordt gezegd dat het daarom de voetballers zijn die zich het meeste bewegen en dan ook sneller vermoeid raken. Een middenvelder kan aanvallend en verdedigend spelen. Vaak wordt het middenveld gezien als de spil van het spel. Een opinie in het voetbal is: wie het middenveld beheerst heeft de meeste kans om te winnen.”
bron: wikipedia

“Een middenvelder is dus een all-rounder en moet dus “van alle markten thuis zijn”. Daarin is het belangrijk dat hij zowel de aanvallende linie als de verdedigende linie ondersteunt en dus die spelers op een zodanige manier bediend zodat zij optimaal hun taken kunnen uitvoeren.”

Als moeder ben je bij uitstek de middenvelder van je gezin. Je weet precies van je kids waar hun kracht ligt en ook waar ze in kunnen verbeteren. Maar bemerk je ook wel eens dat jij als moeder het gehele ‘middenveld’ van je gezinsleven beloopt en dat je daardoor eigenlijk alles uit handen neemt? Waar bij voetbal vaak genoeg het resultaat is dat andere middenvelders wat meer reactief worden in plaats van actief, zie je vaak hetzelfde gebeuren in het gezinsleven. Je loopt jezelf vaker voorbij en je kids leren weinig zelfstandigheid aan. De kunst zit ‘m dus in die ‘pass-op-maat’ geven en ze te leren zelf te scoren!

En net als in een voetbalteam, waar elke speler zijn specifieke vaardigheden en ook uitdagingen heeft,  zijn ook onze 4 kids heel verschillend en hebben allemaal andere behoeftes. Maar waar ze allemaal behoefte aan hebben is Rust, Reinheid en Regelmaat.

En laat dat nu nét in ons drukke, soms enigszins chaotische gezin een uitdaging zijn!?? Om de structuur te behouden, regels te stellen en duidelijkheid te verschaffen besloot ik wat printables te maken. Voor alle nieuwe Nummer10Mama’s (en papa’s natuurlijk ?) De overige ingrediënten (lees: geduld, consequent zijn, kalm blijven) moet je naar eigen smaak toevoegen.

Als dat geen scoren wordt….

Ilona

 

Pin It on Pinterest

Share This